Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Agenda

 
 

Transforming Stories 6 #indisch

23 augustus 2017 - 19:30 uur
Organisator: Savannah Bay/Marischka Verbeek
Locatie: Savannah Bay

In deze editie van Transforming Stories staat, een week na de Indië herdenking, het thema 'Indisch' centraal.

Vaak wordt de eerste generatie Indische mensen in Nederland de 'zwijgende generatie' genoemd. Hun kinderen en kleinkinderen willen vaak juist wel meer weten van en horen over het koloniale verleden. Het belang van verhalen ontdekken, vertellen, doorgeven en bewaren is juist in een postkoloniale wereld uiterst belangrijk.

Op deze avond gaan we ook zelf aan de slag met het ontdekken van onze verhalen. Dus niet alleen luisteren, maar ook zelf uitwisselen en delen.

Te gast vanavond is Simone Berger, die met haar boek Istori Kita op een unieke manier bijdraagt in het bewaren en vertellen van deze verhalen, oud en nieuw, bekend en onbekend.

Een avond voor iedereen, maar nadrukkelijk voor mensen met Indische roots, van welke generatie dan ook. Dus neem vooral je moeder/opa/kleinkind mee :-).

Simone Berger (1966)
is opgegroeid met de verhalen van haar familie over het leven in Medan (Noord-Sumatra) en hun onderneming in Langkat. Zij was gefascineerd door alles van wat toen nog Nederlands-Indië heette, maar voelde ook de invloed die het gedwongen vertrek op haar familie had. Ook uit de verhalen van Indische en Molukse vrienden proefde zij de liefde voor het land en een root onbesproken verdriet. Ze trok zich het lot aan van de mensen die hun geboortegrond en familieleden moesten achterlaten en zag de gevolgen die dit had op de volgende generaties. Simone Berger geeft lezingen en ontwikkelde de workshop ‘Hoe houd je de familiegeschiedenis levend?’. Hieruit ontstond haar boek Istori Kita - jouw familiegeschiedenis (2016)
.

Zaal open 19 uur

Aanvang programma 19.30 uur

Entree: E 10,00. Studenten/CJP/U-pas/donateurs Savannah Bay: E 7,50
incl. koffie/thee/spekkoek

Reserveren via info@savannahbay.nl of bestel online hier, en met korting hier.