Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Agenda

 
 

Queering the City of Literature

22 juni 2018 - 20:00 uur
Organisator: Savannah Bay
Locatie: Savannah Bay

Op vrijdag 22 juni presenteert Savannah Bay Queering the City of Literature - het interactieve en literaire programma tijdens het MidZomerGracht Festival (het voormalige Uit de Boekenkast in een nieuw jasje) waarin de wisselwerking tussen de stad en het queer lichaam centraal staat. Speciaal voor deze avond zullen drie topauteurs – Aafke Romeijn, Mounir Samuel en Olave Basabose – een nieuwe tekst schrijven die zij komen voordragen op deze avond.

 

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe de stad een invloed kan hebben op hoe je als queer lichaam door deze stad beweegt? Of hoe je als queer lichaam je ruimte kan claimen in een stad? Dit zijn vragen waar de drie auteurs zich momenteel over aan het buigen zijn en zij zullen Utrecht intrekken om hier vervolgens over te schrijven.

Maar dit is niet alles; na de voordracht en een kort interview trekken we met zijn allen in groepjes de binnenstad van Utrecht in om deze teksten in fragmenten door de binnenstad te verspreiden. Hierbij zal de volgende vraag centraal staan: Wat betekent het om als queer lichaam door een stad te bewegen? We gaan dus letterlijk onze ruimte claimen in de binnenstad!

Door middel van foto's die je gaat maken met je smartphone zullen deze foto's/fragmenten live op een blog worden gepost waarvan uiteindelijk een zine wordt gemaakt die we presenteren op een vervolgavond in september. Zo wordt het mogelijk om de verhalen in hun geheel door de lens van Utrecht te lezen en andersom!

Dit programma past perfect in de recente benoeming van Utrecht tot UNESCO City of Literature!



Dit wil je niet missen! Reserveer tijding een kaartje via info@savannahbay.nl of koop een ticket in de webshop.

Kosten: E 12,50
Start: 20.00 uur (aanvang 19.30 uur)