Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Agenda

 
 

QtCoL #2: Queering the City of Literature!

22 september 2018 - 17:30 uur
Organisator: Boekwinkel Savannah Bay
Locatie: Savannah Bay

Queering the City of Literature (QtCoL) onderzoekt de wisselwerking tussen het queer lichaam en de stad. Dit programma is een vervolg van de succesvolle eerste editie, waarin Olave Nduwanje, Aafke Romeijn en Mounir Samuel speciaal voor Savannah Bay een kort verhaal schreven.

Deze verhalen zijn op 22 juni door de schrijvers en het publiek op kaartjes in de binnenstad van Utrecht verspreid.

Op deze tweede editie – exact 3 maanden later en onderdeel van ILFU 2018 - International Literature Festival Utrecht - presenteren we onze QtCoL-zine, een boek met de complete verhalen en een fotoverslag van de flaneerroute en de kaartjes. De auteurs nemen het eerste exemplaar in ontvangst.

De gasten van deze editie,Willem Pije (auteur), Anna Poletti (onderzoeker UU) enJasper Albinus & Steff Geelen (Uitgesproken Queer), laten je kennismaken met nieuwe perspectieven op het queer flaneren.

Hoe kunnen deze teksten ons anders naar het straatbeeld laten kijken en wat voor lading geeft dat straatbeeld aan het desbetreffende tekstfragment? Welke rol heeft literatuur in het verkennen van de positie van het queer lichaam binnen de stad? Uiteraard kun je de zine ter plekke aanschaffen en laten signeren.

QtCoL I en II zijn mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de Gemeente Utrecht, het K.F. Heinfonds, het Elise Mathilde Fonds, Het Literatuurhuis en de Kattendijke|Drucker Stichting.

zaterdag 22 september van 17:30 - 19:30 Savannah Bay Telingstraat 13, 3512 GV Utrecht

Toegang op basis van donatie, reserveren verplicht via e-mail