Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Nieuws

 
 

Marischka Verbeek wint de Annie Brouwer-Korfprijs 2009

Marischka Verbeek (eigenaresse van boekwinkel Savannah Bay) ontving gisteren de Annie Brouwer-Korfprijs 2009 tijdens het MidZomerGrachtSpektakel in Utrecht. De jury sprak haar waardering uit voor haar grote bijdrage aan de strijd voor emancipatie en acceptatie van homo's, lesbo's, transgenders en bi's.

 

Jury-rapport
De jury, die bestond uit dr. Judith Schuyf, Hans Kuperus en Marc Krebbers, was erg onder de indruk van de bezieling, de activiteiten en daadkracht, waarmee Marischka Verbeek zich inzet voor de emancipatie en acceptatie van homo's, lesbiennes en biseksuelen. Volgens hen is Savannah Bay dankzij Marischka Verbeek uitgegroeid tot een ontmoetingsplek en 'kenniscentrum' in Utrecht, waar mensen komen met vragen over en interesse in diversiteit.

Daarnaast organiseert Marischka sinds vele jaren tijdens het MidZomerGracht festival lezingen en schrijversdebatten en is zij lid van de gemeentelijke Adviescommissie homo-emancipatie.

 

Annie Brouwer-Korfprijs
De Annie Brouwer-Korfprijs is in 2007 ingesteld door het MidZomerGracht festival en wordt jaarlijks toegekend aan personen of instellingen die op een positieve en bijzondere wijze een bijdrage hebben geleverd aan de integratie en emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen in Utrecht en wijde omgeving. De prijs wordt vanaf dit jaar toegekend door het College van burgemeester en Wethouders en bestaat uit een geldbedrag van € 5.000,- en een speciaal ontworpen ring van Stichting De Overkant. Het geldbedrag van €5.000 mag door de winnaar uitsluitend worden besteed aan het bekroonde initiatief of daarmee samenhangende activiteiten. 

Bron: Gemeente Utrecht