Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Nieuws

 
 

Marischka Verbeek wint de Annie Brouwer-Korfprijs 2009

Marischka Verbeek (eigenaresse van boekwinkel Savannah Bay) ontving gisteren de Annie Brouwer-Korfprijs 2009 tijdens het MidZomerGrachtSpektakel in Utrecht. De jury sprak haar waardering uit voor haar grote bijdrage aan de strijd voor emancipatie en acceptatie van homo's, lesbo's, transgenders en bi's.

 

Jury-rapport
De jury, die bestond uit dr. Judith Schuyf, Hans Kuperus en Marc Krebbers, was erg onder de indruk van de bezieling, de activiteiten en daadkracht, waarmee Marischka Verbeek zich inzet voor de emancipatie en acceptatie van homo's, lesbiennes en biseksuelen. Volgens hen is Savannah Bay dankzij Marischka Verbeek uitgegroeid tot een ontmoetingsplek en 'kenniscentrum' in Utrecht, waar mensen komen met vragen over en interesse in diversiteit.

Daarnaast organiseert Marischka sinds vele jaren tijdens het MidZomerGracht festival lezingen en schrijversdebatten en is zij lid van de gemeentelijke Adviescommissie homo-emancipatie.

 

Annie Brouwer-Korfprijs
De Annie Brouwer-Korfprijs is in 2007 ingesteld door het MidZomerGracht festival en wordt jaarlijks toegekend aan personen of instellingen die op een positieve en bijzondere wijze een bijdrage hebben geleverd aan de integratie en emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen in Utrecht en wijde omgeving. De prijs wordt vanaf dit jaar toegekend door het College van burgemeester en Wethouders en bestaat uit een geldbedrag van € 5.000,- en een speciaal ontworpen ring van Stichting De Overkant. Het geldbedrag van €5.000 mag door de winnaar uitsluitend worden besteed aan het bekroonde initiatief of daarmee samenhangende activiteiten. 

Bron: Gemeente Utrecht

 

 

 

Nagenieten van Queering the City

Afgelopen vrijdag (22 juni) was het dan eindelijk zover: Queering the City of Literature - een project waar we allemaal maandenlang hard naar toe hebben gewerkt. En wat hebben we ervan genoten!

 

 

De moeder, de vrouw, de Boekenweek

 

Naar aanleiding van het thema van de Boekenweek 2019 - 'de moeder de vrouw'- roept Savannah Bay vrouwelijke auteurs op een alternatief Boekenweek geschenk te schrijven!


Queering the City heeft een website!

 Queering the City of Literature - ons mooie project tijdens het Midzomergracht Festival op 22 juni - heeft nu een eigen website! Hier kun je meer lezen over de inhoud van het project en we posten iedere dag een blog met nieuwe updates en leuke weetjes.

Queering the City of Literature

Op vrijdag 22 juni presenteert Savannah Bay Queering the City of Literature - het interactieve en literaire programma tijdens het jaarlijkse MidZomerGracht Festival - waarin de wisselwerking tussen het queer lichaam en de stad centraal staat. Speciaal voor deze avond zullen Aafke Romeijn, Mounir Samuel en Olave Basabose een nieuwe tekst schrijven die ze komen voordragen op deze avond.

Boekenweek 2018: Natuur

De Boekenweek begint bijna en dat betekent ook voor Savannah Bay drukke, maar erg leuke dagen! Van 10 t/m 18 maart vieren wij een week lang het bestaan van het boek en de literatuur. Het thema dit jaar is Natuur. Het Boekenweekgeschenk is geschreven door Griet op de Beeck en wordt gratis weggegeven bij een besteding van 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Het Boekenweekessay is dit jaar geschreven door Jan Terlouw en ligt vanaf 10 maart voor 3,50 in de winkel.