Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Nieuws

 
 

Marischka Verbeek wint de Annie Brouwer-Korfprijs 2009

Marischka Verbeek (eigenaresse van boekwinkel Savannah Bay) ontving gisteren de Annie Brouwer-Korfprijs 2009 tijdens het MidZomerGrachtSpektakel in Utrecht. De jury sprak haar waardering uit voor haar grote bijdrage aan de strijd voor emancipatie en acceptatie van homo's, lesbo's, transgenders en bi's.

 

Jury-rapport
De jury, die bestond uit dr. Judith Schuyf, Hans Kuperus en Marc Krebbers, was erg onder de indruk van de bezieling, de activiteiten en daadkracht, waarmee Marischka Verbeek zich inzet voor de emancipatie en acceptatie van homo's, lesbiennes en biseksuelen. Volgens hen is Savannah Bay dankzij Marischka Verbeek uitgegroeid tot een ontmoetingsplek en 'kenniscentrum' in Utrecht, waar mensen komen met vragen over en interesse in diversiteit.

Daarnaast organiseert Marischka sinds vele jaren tijdens het MidZomerGracht festival lezingen en schrijversdebatten en is zij lid van de gemeentelijke Adviescommissie homo-emancipatie.

 

Annie Brouwer-Korfprijs
De Annie Brouwer-Korfprijs is in 2007 ingesteld door het MidZomerGracht festival en wordt jaarlijks toegekend aan personen of instellingen die op een positieve en bijzondere wijze een bijdrage hebben geleverd aan de integratie en emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen in Utrecht en wijde omgeving. De prijs wordt vanaf dit jaar toegekend door het College van burgemeester en Wethouders en bestaat uit een geldbedrag van € 5.000,- en een speciaal ontworpen ring van Stichting De Overkant. Het geldbedrag van €5.000 mag door de winnaar uitsluitend worden besteed aan het bekroonde initiatief of daarmee samenhangende activiteiten. 

Bron: Gemeente Utrecht

 

 

 

Expositie "Notes to my father" tijdens Midzomergracht

Ter gelegenheid van het Midzomergracht Festival exposeert fotograaf Marijn Kuijper bij ons werk uit zijn project 'Notes to my father'. Marijn Kuijper is fotograaf en heeft een voorliefde voor het vertellen van kleine en intieme verhalen. In ‘Notes to my father’ onderzoekt Marijn de connectie tussen hem en zijn vader.

Artikel Amatmoekrim in Indisch Anders

Naar aanleiding van het Tong Tong festival schreef Marischka een artikel over het nieuwste boek van Karin Amatmoekrim; Tenzij de vader. In dit boek gaat de schrijfster op zoek naar de identiteit van haar afwezige vader, door verhalen en mythen rond deze bekende Surinaamse figuur te verzamelen en eigen te maken.

Midzomergracht Festival

 Ons favoriete festival staat weer voor de deur! Tijdens Midzomergracht zetten wij onze roze kant maar al te graag in het zonnetje en staat de winkel in het teken van onze LHBT-selectie.

Spannende Boeken Weken

Van 9 tot 30 juni zijn het weer de Spannende Boeken Weken in de boekhandel.
De Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer, die door The Times ‘een van de scherpzinnigste thrillerschrijvers ter wereld’ wordt genoemd, schreef het Geschenkboek bij de Spannende Boeken Weken.

 

International Literature Festival Utrecht 2017 11 t/m 13 mei

Komend weekend is het ILFU weer in de stad! Dit maal is het oude postkantoor omgeruild voor de zalen van TivoliVredenburg. Grote, gevestigde namen en nieuwe, veelbelovende auteurs uit binnen- en buitenland passeren de revue; Graham Swift, Nelleke Noordervliet, Herman Koch, Pierre Jarawan, Mary Costello, Hanna Bervoets, Nino Haratischwili, Johan Harstad, Suzanne Vega en vele anderen. Daarnaast worden Carson McCullers, Bob Dylan en Joni Mitchell in het zonnetje gezet met een programma rond hun oeuvre. Uiteraard zijn wij ook weer van de partij om de boeken van de sprekende en interviewende auteurs te verkopen.