Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Nieuws

 
 

Marischka Verbeek wint de Annie Brouwer-Korfprijs 2009

Marischka Verbeek (eigenaresse van boekwinkel Savannah Bay) ontving gisteren de Annie Brouwer-Korfprijs 2009 tijdens het MidZomerGrachtSpektakel in Utrecht. De jury sprak haar waardering uit voor haar grote bijdrage aan de strijd voor emancipatie en acceptatie van homo's, lesbo's, transgenders en bi's.

 

Jury-rapport
De jury, die bestond uit dr. Judith Schuyf, Hans Kuperus en Marc Krebbers, was erg onder de indruk van de bezieling, de activiteiten en daadkracht, waarmee Marischka Verbeek zich inzet voor de emancipatie en acceptatie van homo's, lesbiennes en biseksuelen. Volgens hen is Savannah Bay dankzij Marischka Verbeek uitgegroeid tot een ontmoetingsplek en 'kenniscentrum' in Utrecht, waar mensen komen met vragen over en interesse in diversiteit.

Daarnaast organiseert Marischka sinds vele jaren tijdens het MidZomerGracht festival lezingen en schrijversdebatten en is zij lid van de gemeentelijke Adviescommissie homo-emancipatie.

 

Annie Brouwer-Korfprijs
De Annie Brouwer-Korfprijs is in 2007 ingesteld door het MidZomerGracht festival en wordt jaarlijks toegekend aan personen of instellingen die op een positieve en bijzondere wijze een bijdrage hebben geleverd aan de integratie en emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen in Utrecht en wijde omgeving. De prijs wordt vanaf dit jaar toegekend door het College van burgemeester en Wethouders en bestaat uit een geldbedrag van € 5.000,- en een speciaal ontworpen ring van Stichting De Overkant. Het geldbedrag van €5.000 mag door de winnaar uitsluitend worden besteed aan het bekroonde initiatief of daarmee samenhangende activiteiten. 

Bron: Gemeente Utrecht

 

 

 

Kookboekenweek 2018

Van 10 t/m 18 november is het Kookboekenweek! Ruim een week lang vieren we de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken. Van beginnende koks tot culinaire toptalenten, van fitgirls tot taartenbakkers: allemaal te zien, te proeven en te beleven.

Paul de Leeuw schrijft het Kookboekenweekgeschenk: Smaakmaker: ‘Bij wie crème fraîche in de aders vloeit.' Tijdens de Kookboekenweek krijg je het geschenk cadeau bij aankoop van € 19,50 aan kookboeken.

Oktober Maand van de Geschiedenis!

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Het thema 'Opstand' inspireerde honderden musea en uitgeverijen om hun krachten te bundelen. De verre en recente geschiedenis zijn doordrenkt van opstand.

Afscheid van Gera

In september moesten we afscheid nemen, voor het eerst in de geschiedenis van Savannah, van een actieve vrijwilliger. Gera Plas was onze lieve, enthousiaste en vrolijke vrijdagmiddagdame, die ruim 4 jaar lang trouw iedere week kwam om dozen uit te pakken, bestellingen te verwerken en ons allemaal van leestips en hilarische verhalen te voorzien. Na een lange ziekte overleed ze op 19 september.

WINACTIE! '1001 vrouwen in de 20ste eeuw'

WINACTIE! 3 oktober verscheen een majestueus en belangrijk boekwerk: '1001 vrouwen in de 20ste eeuw'. Een prachtig overzicht van bekende en minder bekende vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, samengesteld door Els Kloek, verschenen bij Uitgeverij Vantilt, €39,50

Ons Boek van de Maand oktober!

ILFU 2018

In november 2017 werd Utrecht benoemd tot Unesco City of Literature. Om deze bekroning  te vieren komt er een internationaal literatuurfestival dat maar liefst twee weken zal duren.