Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Nieuws

 
 

Marischka Verbeek wint de Annie Brouwer-Korfprijs 2009

Marischka Verbeek (eigenaresse van boekwinkel Savannah Bay) ontving gisteren de Annie Brouwer-Korfprijs 2009 tijdens het MidZomerGrachtSpektakel in Utrecht. De jury sprak haar waardering uit voor haar grote bijdrage aan de strijd voor emancipatie en acceptatie van homo's, lesbo's, transgenders en bi's.

 

Jury-rapport
De jury, die bestond uit dr. Judith Schuyf, Hans Kuperus en Marc Krebbers, was erg onder de indruk van de bezieling, de activiteiten en daadkracht, waarmee Marischka Verbeek zich inzet voor de emancipatie en acceptatie van homo's, lesbiennes en biseksuelen. Volgens hen is Savannah Bay dankzij Marischka Verbeek uitgegroeid tot een ontmoetingsplek en 'kenniscentrum' in Utrecht, waar mensen komen met vragen over en interesse in diversiteit.

Daarnaast organiseert Marischka sinds vele jaren tijdens het MidZomerGracht festival lezingen en schrijversdebatten en is zij lid van de gemeentelijke Adviescommissie homo-emancipatie.

 

Annie Brouwer-Korfprijs
De Annie Brouwer-Korfprijs is in 2007 ingesteld door het MidZomerGracht festival en wordt jaarlijks toegekend aan personen of instellingen die op een positieve en bijzondere wijze een bijdrage hebben geleverd aan de integratie en emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen in Utrecht en wijde omgeving. De prijs wordt vanaf dit jaar toegekend door het College van burgemeester en Wethouders en bestaat uit een geldbedrag van € 5.000,- en een speciaal ontworpen ring van Stichting De Overkant. Het geldbedrag van €5.000 mag door de winnaar uitsluitend worden besteed aan het bekroonde initiatief of daarmee samenhangende activiteiten. 

Bron: Gemeente Utrecht

 

 

 

Pitch je eigen boek ~ in consignatie spreekuur

De laatste tijd worden we overspoeld met aanbiedingen van publicaties uitgegeven in eigen beheer. Vaak mooie en bijzondere boeken, maar het zijn er wel wat veel. Het kost ons teveel tijd en energie om alle aanbiedingen en verzoeken om boeken in consignatie netjes af te handelen. Daarom hebben we nu de oplossing bedacht: het in consignatie spreekuur!

Kookboeken7daagse

Aandacht voor de lekkerste non-fictie rubriek: onze kookboeken!

Vanaf 11 november krijg je het Kookboekengeschenk van ons cadeau bij aankoop van E 19,50 aan kookboeken.

 

Savannah's Youtube

Hebben jullie het filmpje van onze tocht tijdens de Canal Pride gezien op Facebook? Nee? Wist je dat we ook een Youtube-kanaal hebben waar dit filmpje en vele anderen terug te vinden zijn? We gaan hier in de toekomst nog veel meer teamtips, verslagen van evenementen en speciale acties plaatsen!

Hou ons kanaal in de gaten en abonneer je op ons kanaal!

Savannah Bay in top vijf mooiste boekwinkels

Goed nieuws! Savannah Bay is op nummer twee geëindigd in de top vijf van mooiste boekwinkels in Nederland volgens schrijvenonline.org, de website van Schrijven Magazine. Wij zijn erg vereerd om in dit lijstje genoemd te worden tussen deze mooie selectie van collega's!

Expositie "Notes to my father" tijdens Midzomergracht

Ter gelegenheid van het Midzomergracht Festival exposeert fotograaf Marijn Kuijper bij ons werk uit zijn project 'Notes to my father'. Marijn Kuijper is fotograaf en heeft een voorliefde voor het vertellen van kleine en intieme verhalen. In ‘Notes to my father’ onderzoekt Marijn de connectie tussen hem en zijn vader.