Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Selectie

 
 

Team-tips voor de zomer

De zomervakantie is DE tijd om een hoop boeken te verslinden. Omdat Lenneke even zomerstop heeft bij DWDD, en omdat het gewoon leuk is, hebben wij ons team gevraagd om boeken te tippen om te lezen aan het zwembad. Of het nu een klassieker is of een mooi nieuw boek: deze boeken zijn perfect voor je lees-zomer!

Tip van Leonie:

Herman Melville ~ Moby Dick

"Call me Ishmael." Misschien wel DE oertekst van de moderne amerikaanse literatuur. Vaar mee met de crew van de Pequod op zoek naar de mythische witte walvis.

Slechts 9,99, Overamstel Uitgevers.  

Tip van Gera:

Anousha Nzume ~ Hallo witte mensen

Na "White Innocence" en de serie "Dear White People" komt Anousha Nzume met een persoonlijk betoog over haar ervaring als donker meisje in een witte wereld. Over white privilege, Zwarte Piet, blanke vla en andere misverstanden in de Nederlandse samenleving. Op 4 juli komt Nzume langs in onze winkel! 

14,95, AUP.

 

Tip van Karin:

Francine Oomen ~ Oomen stroomt over

Oomen is bekend van de "Hoe overleef ik serie..." voor tieners, maar dit boek heeft duidelijk een andere doelgroep. In deze "graphic memoir" bespreekt Oomen de overgang. Niet alleen als een geestige persoonlijke vertelling, maar ook als oproep om als maatschappij anders naar vrouwen in de 50 te gaan kijken.

24,99, Nijgh en van Ditmar.

Tip van Marieke: 

José Saramago ~ De stad der blinden

Een land wordt getroffen door een epidemie van blindheid. De totale chaos die hierdoor ontstaat doet de hedendaagse maatschappij uiteenvallen en laat zien hoe fragiele deze eigenlijk is. Saramago is een briljant schrijver van het moderne parabel met pijnlijke waarheden en dito humor.


15,00, Meulenhoff.

Tip van Mirjam: 

Margaret Atwood ~ Het verhaal van de dienstmaagd

Urgente dystopische klassieker over een Amerika waarin een groot deel van de vrouwelijke bevolking onvruchtbaar is geworden. De vruchtbare vrouwen worden als dienstmaagd gebruikt door de elite om voor nageslacht te zorgen. Onlangs verfilmd als de serie "The Handmaid's Tale" en nog altijd even urgent als toen het uitkwam (30 jaar geleden!!!).

12,50, Prometheus.

Tip van Annemarie:

Sonja Barend ~ Je ziet me nooit meer terug

Tv-icoon Sonja Barend keert terug met een persoonlijk en  aangrijpend boek over haar verleden. Tijdens de tweede wereldoorlog wordt haar vader afgevoerd naar Auschwitz om nooit meer terug te komen. Ze verteld hoe dit haar verder leven en loopbaan beïnvloedt heeft. 

19,99, De Bezige Bij.

 

Tip van Maartje:

Arundhati Roy ~ The god of small things

Een postkoloniale roman over een tweeling die opgroeit in een ongelukkig gezin in India. Roy schetst een levendig beeld van het leven in Kerala, tussen de verschillende religies en culturen die hier te vinden zijn. Met dit debuut won Roy in 1997 meteen de Booker Prize.

14,95, Harper Press.

 

 

 

Tip van Stef:

Adriaan van Dis ~ In het buitengebied

Een roman over alleen zijn en depressie van literair boegbeeld van Dis. Ondanks deze zware thema's weet van Dis een bijkans optimistisch en vrolijk portret neer te zetten van een schrijver die afgesloten van de wereld in een vallei zijn depressie verwerkt. 

18,99, Atlas Contact.

 

 

 

Tip van Marischka:

C.E. Morgan ~ Sport der koningen

Een familie-epos over de nakomelingen van kolonisten in Kentucky, die racepaarden fokken. Een indringend beeld van de rassenverhoudingen in het Zuiden van Amerika in de 20e eeuw. Vrees niet; het is geen sportboek!


29,99, De Bezig Bij

 


Tip van Robby:

Italo Calvino ~ If on a winter's night a traveller

Een klassieke experimentele meta-roman, waarin je als lezer zelf de hoofdrol speelt en meegenomen wordt door verschillende pastiches van de genres die de wereldliteratuur rijk is. Een ingewikkeld experiment dat verrassend vlot leest. Calvino's fantasie lijkt eindeloos en komt akelig dicht in de buurt van die van Borges. 

12,50, Vintage.