Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Selectie

 
 

Het tegenovergestelde van een mens ~ Lieke Marsman

Waar het op neerkomt is dat de mensheid als geheel ook eenzaam is. We kunnen er niet tegen dat er niemand iets terugzegt, dat we nog altijd geen dieren hebben horen praten - ja, misschien zo nu en dan in de vorm van het schrille gegil dat onze slachthuizen vult, maar niet met woorden, niet met een oplossing voor de dingen waar we al tijden mee zitten.

Zelfs de hemel is leeg. En dus zetten we ons af door al die zwijgende natuur om ons heen te vernietigen, als een wanhopige geliefde die maar niet wordt terug ge-sms't en het in het café op een zuipen zet. Nog nooit verscheen er een roman als Het tegenovergestelde van een mens. Lieke Marsman kantelt onze ideeën over klimaatverandering en identiteit op een manier die duizelig maakt.

Het boek van de maand is verkrijgbaar in onze winkel en via de webshop.

 

Boek van de maand

Een zachte hand ~ Leïla Slimani

Deze spannende en aangrijpende roman uit Frankrijk raakt aan de grootste angst van moderne ouders. Maar het is ook een onvergetelijk verhaal over het verlangen geliefd te worden, wurgende eenzaamheid en een verleden dat je blijft achtervolgen. 

Vertel me het einde ~ Valeria Luiselli

Vertel me het einde is een prachtig en belangrijk kleinood dat je blik op de wereld op zijn grondvesten doet schudden.
In Amerika wordt het 'de eerste must-read van het Trump-tijdperk' genoemd. Wij noemen het "Transforming Stories" van de bovenste plank. Lees!!

Duizend vaders ~ Nhung Dam

Trefzeker debuut dat je lang bij blijft.

Duizend vaders is een even zuiver als tragisch verhaal waarin een dochter in een dreigend waterland grond onder haar voeten probeert te krijgen. Nhung Dam schreef haar wonderschone verhaal met een inzet die je zelden ziet: met grote noodzaak, met lichte toets en helder van toon.

Het tegenovergestelde van een mens ~ Lieke MarsmanWaar het op neerkomt is dat de mensheid als geheel ook eenzaam is. We kunnen er niet tegen dat er niemand iets terugzegt, dat we nog altijd geen dieren hebben horen praten - ja, misschien zo nu en dan in de vorm van het schrille gegil dat onze slachthuizen vult, maar niet met woorden, niet met een oplossing voor de dingen waar we al tijden mee zitten.Queer ~ Xandra Schutte en Nienke van Leverink (ed.)

QUEER, de bundel met 44 LHBT hoogtepunten uit de naoorlogse literatuur van Nederland en Vlaanderen. Als er ergens ruimte is voor andersheid, is het wel in de Nederlandse literatuur. 

Film van de maand

Raven's Touch

Wanneer twee totaal verschillende vrouwen elkaar tegen het lijf
lopen in de uitgestrekte bossen waar ze beiden verblijven, ontstaat er een onverwachte band.

Raven’s Touch is een prachtig liefdesverhaal over
verlies, natuur en genezing.

Hidden Figures

In het kader van Black Achievement Month!

Hidden Figures, het meeslepende en nooit eerder vertelde verhaal van drie briljante Afro- Amerikaanse vrouwen die voor de NASA werkten.

Layla M

De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. 

Moonlight

In deze film volgen we in meerdere periodes het leven van Chiron, die opgroeit in een slechte buurt in Miami. Zijn moeder is verslaafd en heeft maar weinig aandacht voor hem. Chiron worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

Freeheld

Laurel Hester is een zeer gewaardeerde rechercheur die al jaren met haar partner de straten van New Jersey drugsvrij probeert te houden. Haar privéleven komt tijdens werkuren nauwelijks ter sprake.

Cadeautip

Tas ~ Bibliophile

Fraai (Sinterklaas-)cadeautje voor iedere booklover in je omgeving! Linnen boekentas van Blossom Books.

A Bibliophile =  a person who loves books. Nou, dat lijkt ons duidelijk! 

Mascha Planner

Een planner om je leven structuur te geven. Die je helemaal zelf kunt customizen door de bijgevoegde stickers.

"This Book Belongs To"-stempel

Raak jij wel eens een boek kwijt omdat je het uitleent? Nu kun je met deze stempel eenvoudig je eigen ex libris in je boeken stempelen. 

"Things that make me happy"-etui

Een stevige etui waar je al jouw favoriete spullen in kwijt kan. Het is zelfs groot genoeg om een pocket-uitgave van jouw favoriete boek in te stoppen! Of om mee te nemen op vakantie als toilettas.  

COC Regenboogstropdas

Nieuw in onze collectie: prachtige, stijlvolle regenboogstropdassen van COC Midden-Nederland. Hiermee fleur je iedere Pride, Roze Zaterdag, Walk of Love, feestje of gewoon je werkdag op. Ook een tof Vaderdagcadeau!