Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Selectie

 
 

Leestips Indië

Op 15 augustus is de jaarlijke Indië-herdenking, op 17 augustus werd de onafhankelijkheid van Indonesië uitgeroepen. Beladen data die voor veel mensen nog herinneringen oproepen en verhalen voortbrengen.

Vandaar dat onze Transforming Stories op 23 augustus aan dit thema gewijd is.

Hierbij onze leestips voor deze periode:

 

 

Simone Berger ~ Istori Kita

Dit boek is bedoeld om nieuwe generaties met Indische achtergrond meer informatie over en voeling te geven met hun koloniale achtergrond. Simone Berger begeleide vele workshops over dit onderwerp en met dit boek kunnen (groot)ouders de dialoog over hun familiegeschiedenis aangaan met hun (klein)kinderen. Simone komt meer vertellen over dit boek en haar ervaringen op de Transforming Stories-avond!

Aerial, 39,95.

 

Janny de Heer ~ Buitenbeentjes

Dit historische naslagwerk belicht de geschiedenis van Nederlands-Indië tijdens de Bersiap-periode (1945-1949). Aan de hand van de ervaringen van tien verschillende personen ontstaat er een genuanceerd mozaiekbeeld van een roerige periode. De achtergronden van de hoofdpersonen verschillen sterk van elkaar: geboren in de archipel dan wel in het moederland, zelf jong militair dan wel kind van een planter, dominee, marineman of KNIL-militair.

In de Knipscheer, €17,50

 

 

Aya Zikken ~ De Tanimbar-legende

Zikken geldt als een van de belangrijkste schrijfsters van naoorlogs-Indie. In deze roman verteld ze over drie Nederlandse mannen, waarvan een vers uit Nederland komt en twee in kampen geïnterneerd zijn geweest, die elkaar kort na de Tweede Wereldoorlog ontmoeten op een klein Moluks eiland. Hier zien zij hoe de Nederlandse overheersers langzaamaan de grip op de inheemse samenleving verliezen. 

In de Knipscheer, €17,50.

 

 

 

Reggie Baay ~ ‘Daar werd wat gruwelijks verricht’

Hoewel er veel bekend is over slavernij in West-Indie is er weinig algemene kennis over slavernij in de Oost. Baay beschrijft de geschiedenis van slavernij in de Nederlandse koloniën in de Oost in al zijn gruwelijkheden en probeert een totaalbeeld te geven van de mensenhandel onder de Nederlandse bezetting. 

Atheneum - Polak & Van Gennep, 19,99.

 

 

 

 

Alfred Birney ~ De tolk van Java 

Marion Bloem ~ Haar goede hand

Vilan van de Loo ~ Melati van Java

Willem Nijholt ~ Een ongeduldig verlangen

Kester Freriks ~ Echo’s van Indië

Trees Ruys ~ Terugblik op de ‘Jappentijd’

Maria Dermout ~ De tienduizend dingen