Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Selectie

 
 

Boekenweek 2018: Natuur

De Boekenweek begint bijna en dat betekent ook voor Savannah Bay drukke, maar erg leuke dagen! Van 10 t/m 18 maart vieren wij een week lang het bestaan van het boek en de literatuur. Het thema dit jaar is Natuur. Het Boekenweekgeschenk is geschreven door Griet op de Beeck en wordt gratis weggegeven bij een besteding van 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Het Boekenweekessay is dit jaar geschreven door Jan Terlouw en ligt vanaf 10 maart voor 3,50 in de winkel.

Griet op de Beeck (1973), bekend van o.a. Vele hemels boven de zevende (2013) en Kom hier dat ik u kus (2014), heeft dit jaar het Boekenweekgeschenk geschreven. Gezien de feiten gaat over Olivia, een vrouw voor wie opeens alles anders wordt. Een verhaal over de kracht van spijt hebben, de gretige wil om goed te leven, de warme wurggreep van families, de angst om ruimte in te nemen, de kilte van de wereld zoals we haar kennen en het wapen dat liefde kan zijn, als ze echt is tenminste.
Deze novelle is enkel en alleen te verkrijgen tijdens de Boekenweek in onze winkel bij aankoop van 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

 Traditiegetrouw wordt de Boekenweek afgesloten met de gratis reisdag van de NS: op zondag 18 maart reis je op vertoon van het Boekenweekgeschenk de hele dag gratis met de trein.

 

Er is natuurlijk ook nog het Boekenweekessay; dit jaar geschreven door Jan Terlouw.
Nog altijd vindt Jan Terlouw Nederland een van de mooiste landen van de wereld. Het groen, het water, de dijken, de jagende wolken, de wisseling der seizoenen, het fascineert hem mateloos. Maar hij is ook bezorgd, want de natuur is in gevaar. Klimaatverandering is een feit. Het is niet te laat, maar het is wel de hoogste tijd voor drastische maatregelen. "Natuurlijk" is een ode aan de natuur en vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties.

Het essay kost 3,50 en ligt vanaf 10 maart in de winkel.

 

 Kijk voor meer informatie op de website van de Boekenweek.