Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Selectie

 
 

Boekenweek tips

Het thema van de Boekenweek 2018 is natuur. Een prachtig onderwerp voor veel romans en non-fictie boeken.

We selecteerden hieronder een paar hele mooie en bijzondere voor je.

Veel leesplezier in deze Boekenweek!

Cameron Bloom
Penguin Bloom

Cameron Bloom, zijn vrouw Sam en hun drie zoons waren een heel normaal gezin. Na een haast fatale val, waarbij Sam verlamd raakt, overschaduwt haar grote verdriet het gezin. Maar Penguin, een gewond eksterkuiken, laat zien dat er altijd hoop is op betere dagen, hoe verloren je je ook voelt.

Xander, E 15,00

Hanne Tersmette
#gaan; de hort op met de boswachter

Boswachter Hanne is de aangewezen persoon om je de weg naar de natuur te wijzen. Ze heeft een paar jaar geleden een switch gemaakt: van hip reclamemeisje naar no-nonsense boswachter. Ze is nieuwsgierig, enthousiast en sportief, en neemt je in Gaan mee naar haar favoriete natuurgebieden.

Lev, E 20,00

John Muir
In de wildernis

Muir was de grootste natuurbeschermer van de VS, de man die zorgde voor de oprichting van Nationale Parken als Sequoia en Yosemite, en natuurlijk zijn eigen Muir Woods. In deze verrassende keuze uit zijn geschriften leren we de natuur van Amerika kennen zoals die dankzij Muir op veel plekken is bewaard, verbijsterend veelzijdig en geweldig. 

Van Oorschot, E 19,99

Eva Meijer
Het vogelhuis

Eva Meijer stuitte als filosoof op het onderzoek van de Britse Len Howard, dat onterecht in de vergetelheid is geraakt.
Het vogelhuis
vertaalt haar levensverhaal, dat draait om muziek en vogelzang, mensenmanieren en koolmeesconventies, en uiteindelijk om wat het betekent om ergens thuis te horen. 

Cossee, E 18,95

Amy Liptrott
De uitweer

Een intense autobiografische roman vol adembenemende natuurbeschrijvingen en ontwapenende memoires over verslaving en herstel, de stad en het eiland. Terug op Orkney, op de uitweer van de boerderij van haar ouders, begint Amy de natuur met nieuwe ogen te bekijken. De wind en de zee en het leven op de eilanden begeleiden haar pad naar ontnuchtering.

Ambo|Anthos, E 12,50

Fiona Mozley
Elmet

Daniel woont met zijn zus in het huis dat vader met zijn blote handen voor hen in het bos bouwde. Als de lokale landeigenaar voor de deur verschijnt wordt hun onzekere bestaan bedreigd. Vader en Cathy, beiden fel, sterk en onverzettelijk, trachten zichzelf en hun buren te beschermen en zetten een reeks gebeurtenissen in gang die alleen maar kunnen eindigen met geweld.

Hollands Diep, E 19,99

Jón Kalman Stefánsson
Zomerlicht, en dan komt de nacht

Stefánsson beschrijft het leven tijdens één zomer van een klein IJslands dorp, waar de bewoners dolen in het labyrint van de menselijke ziel. Iedereen strijdt op zijn manier tegen de lethargie, een gevaar dat in de kleine gemeenschap op de loer ligt. Het einde treft de lezer als een mokerslag...

Ambo|Anthos, E 21,99

Ali Smith
Herfst

De 101-jarige Daniel Gluck en de 32-jarige Elisabeth hebben een bijzondere vriendschap. Hij was haar buurman toen ze 8 was, en deze belezen kunstverzamelaar nam haar mee in zijn wereld van kunst en literatuur. Als Elisabeth naast een slapende Daniel in het verzorgingshuis zit, dringt de betekenis van de gesprekken die ze als kind met hem had tot haar door.

Prometheus, 19,99

Syl + Aph Ko
Aphro-ism

In this lively, accessible, and provocative collection, Aph and Syl Ko provide new theoretical frameworks on race, advocacy for nonhuman animals, and feminism. Using popular culture as a point of reference for their critiques, the Ko sisters offer conceptual ways of moving forward expressive of Afrofuturism and black veganism.

Lantern Books, E 19,99

Clarissa Pinkola Estes
De ontembare vrouw

Jungiaans psychoanalyticus Clarissa Pinkola Estés sprokkelde voor haar internationale bestseller De Ontembare Vrouw (Women who run with the wolves) vele bekende en minder bekende sprookjes, mythen en verhalen uit de hele wereld bijeen. Op onnavolgbare wijze vertelt ze deze oude teksten na, en ze legt haarscherp de diepere betekenis ervan uit.

Becht, E 23,95