Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Selectie

 
 

Nagenieten van Queering the City

Afgelopen vrijdag (22 juni) was het dan eindelijk zover: Queering the City of Literature - een project waar we allemaal maandenlang hard naar toe hebben gewerkt. En wat hebben we ervan genoten!

 

 

Na de mooie voordrachten van Aafke Romeijn, Mounir Samuel en Olave Nduwanje trokken we met zijn allen de stad in om de teksten van de auteurs in fragmenten door de binnenstad te verspreiden. Wat was dit leuk! Iedereen deed actief mee en het was leuk om te zien naar welke plekken jullie toe werden getrokken. Bij terugkomst hadden we een mooi intiem groepsgesprek over het verspreidingsproces en het queer zijn in het algemeen.


Kijk op de website van Queering the City voor alvast wat foto's. Als we ze allemaal verzameld en gesorteerd hebben, zullen deze worden aangevuld.

In september volgt een vervolgavond dat hoogstwaarschijnlijk de vorm gaat krijgen van een panelgesprek met dezelfde drie auteurs en een aantal nieuwe auteurs en wetenschappers. Op deze avond zullen we ook een zine presenteren waarin de verhalen in de juiste volgorde gelezen kunnen worden door de lens van de stad (en andersom natuurlijk!). Binnenkort meer informatie over deze avond!

 

 

Boek van de maand

De Wateraap ~ Mariken Heitman

In de sensitieve roman De wateraap onderzoekt Mariken Heitman het zachte verzet van een eenling tegen het keurslijf. Hoe word je mens, als dat betekent: vrouw of man? Elke gaat op zoek naar zichzelf en de ander.

Een droomdebuut over een non-binair personage, geschreven door een trouwe klant van Savannah Bay: dat móet wel ons Boek van de Maand worden!

Circe

Het indrukwekkende verhaal van de mythologische heks Circe, geïnspireerd door de Odyssee van Homerus.

Madeline Miller brengt de oudheid sprankelend tot leven in dit betoverende verhaal van goden en helden, magie en monsters, overleven en transformatie. 

Orlando, E 23,99 (hardback)

Film van de maand

De grenzen van mijn taal ~ Eva Meijer

NON-FICTIE BOEK VAN DE MAAND

In De grenzen van mijn taal; een klein filosofisch onderzoek naar depressie gebruikt Eva Meijer haar eigen ervaringen met depressie als vertrekpunt om het fenomeen in kaart te brengen.

Ze beschrijft hoe je waarneming en gevoel kunnen veranderen als je depressief bent, en ze onderzoekt hoe mensen met terugkerende depressies als scheve bomen doorgroeien: hoe niet hun brein, maar hun ziel verandert.

De poncho must go on

Al zin in de vakantie? Krijg vast wat voorpret met de wandelavonturen van Tosca Niterink en haar vaste dans- en wandelpartner Annie. Sinds jaar en dag trekken deze eigenzinnige dames er op uit, liefst naar een weinig voor de hand liggende plek, waar zij veel interessante dingen beleven.

Tosca Niterink doet op dolkomische wijze verslag van al deze ontberingen, want waar ze ook is: De poncho must go on!

Podium, E 18,50

Lees verder >>

 

Cadeautip

Wij Alleen ~ Toon Tellegen

Het leukste Valentijnscadeau!

In Wij alleen staan de mooiste dierenverhalen over geluk, hunkering en verlangen bij elkaar.

Detox Pamper Pack

Om het jaar goed mee te beginnen!
Een pakketje met fijne natuurlijke maskertjes voor haar, gezicht, voet en oog. Om de kerstvakantie nog even voort te zetten en een schone start van het jaar mee te maken.

 

E 9,95