Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Selectie

 
 

Afscheid van Gera

In september moesten we afscheid nemen, voor het eerst in de geschiedenis van Savannah, van een actieve vrijwilliger. Gera Plas was onze lieve, enthousiaste en vrolijke vrijdagmiddagdame, die ruim 4 jaar lang trouw iedere week kwam om dozen uit te pakken, bestellingen te verwerken en ons allemaal van leestips en hilarische verhalen te voorzien. Na een lange ziekte overleed ze op 19 september.

We hebben haar nog kunnen opzoeken om afscheid te nemen, en op een prachtige nazomerdag zijn we met z’n allen naar haar uitvaart geweest. Dat zijn momenten die je niet meer vergeet, zoals we ook Gera zelf niet zullen vergeten. Haar leestips en foto krijgen een permanent plekje in onze winkel. Hier het I.M. dat ik voor haar schreef op Facebook, met dank voor het medeleven dat we van veel van onze klanten kregen.

 

Boek van de maand

De Wateraap ~ Mariken Heitman

In de sensitieve roman De wateraap onderzoekt Mariken Heitman het zachte verzet van een eenling tegen het keurslijf. Hoe word je mens, als dat betekent: vrouw of man? Elke gaat op zoek naar zichzelf en de ander.

Een droomdebuut over een non-binair personage, geschreven door een trouwe klant van Savannah Bay: dat móet wel ons Boek van de Maand worden!

Circe

Het indrukwekkende verhaal van de mythologische heks Circe, geïnspireerd door de Odyssee van Homerus.

Madeline Miller brengt de oudheid sprankelend tot leven in dit betoverende verhaal van goden en helden, magie en monsters, overleven en transformatie. 

Orlando, E 23,99 (hardback)

Film van de maand

De grenzen van mijn taal ~ Eva Meijer

NON-FICTIE BOEK VAN DE MAAND

In De grenzen van mijn taal; een klein filosofisch onderzoek naar depressie gebruikt Eva Meijer haar eigen ervaringen met depressie als vertrekpunt om het fenomeen in kaart te brengen.

Ze beschrijft hoe je waarneming en gevoel kunnen veranderen als je depressief bent, en ze onderzoekt hoe mensen met terugkerende depressies als scheve bomen doorgroeien: hoe niet hun brein, maar hun ziel verandert.

De poncho must go on

Al zin in de vakantie? Krijg vast wat voorpret met de wandelavonturen van Tosca Niterink en haar vaste dans- en wandelpartner Annie. Sinds jaar en dag trekken deze eigenzinnige dames er op uit, liefst naar een weinig voor de hand liggende plek, waar zij veel interessante dingen beleven.

Tosca Niterink doet op dolkomische wijze verslag van al deze ontberingen, want waar ze ook is: De poncho must go on!

Podium, E 18,50

Lees verder >>

 

Cadeautip

Wij Alleen ~ Toon Tellegen

Het leukste Valentijnscadeau!

In Wij alleen staan de mooiste dierenverhalen over geluk, hunkering en verlangen bij elkaar.

Detox Pamper Pack

Om het jaar goed mee te beginnen!
Een pakketje met fijne natuurlijke maskertjes voor haar, gezicht, voet en oog. Om de kerstvakantie nog even voort te zetten en een schone start van het jaar mee te maken.

 

E 9,95