Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Selectie

 
 

Duizend vaders ~ Nhung Dam

Trefzeker debuut dat je lang bij blijft.

Duizend vaders is een even zuiver als tragisch verhaal waarin een dochter in een dreigend waterland grond onder haar voeten probeert te krijgen. Nhung Dam schreef haar wonderschone verhaal met een inzet die je zelden ziet: met grote noodzaak, met lichte toets en helder van toon.

In een afgelegen dorp aan de Groningse kust probeert een Vietnamese familie te overleven. Als bootvluchtelingen werden ze door een Nederlands vrachtschip uit het water gevist. Ze zijn nog niet eens gewend, of de vader is alweer op de vlucht. De Chinese maffia zit het achtergebleven gezin op de huid.

De dochter, die in Nederland is geboren en als enige de taal machtig is, raakt bekneld tussen de wanhoop en gekte van haar familie en de opvattingen en gewoonten van de oorspronkelijke bewoners. Enig wapen om te overleven in een wereld vol hoeren, tandpastaverkopers, gokverslaafden en bulldogfokkers, is haar rijke verbeelding.

De Bezige Bij, E 19,99

Bestel het boek hier in onze webshop.

 

Boek van de maand

Eileen ~ Ottessa Moshfegh

Een donker, fascinerend boek met een totaal originele hoofdpersoon. Eileen, asociaal, eenzaam en ongelukkig, gaat niet 'in je hart zitten'. Ze voelt eerder als een ontstoken wondje waar je niet af kan blijven. Al is het niet fijn, je moet blijven pulken en ernaar kijken.

Hoe verliefd is de lezer? ~ Doeschka Meijsing

Wervelende, intelligente en uiterst boeiende essays van een gepassioneerd schrijfster, lezeres en liefhebster van film en opera.

De perfecte bundel om je voor te bereiden op de Boekenweek!

 

Het achtste leven (voor Brilka) ~ Nino Haratischwili

Dit omvangrijke werk is een familie-epos in de stijl van Tolstoj of Marquez, waarin acht levens binnen een Georgische familie van 1900 tot het heden belicht worden. Niza is de achterkleindochter van een beroemde Georgische chocolatier, die zijn rijkdom verworven heeft door het uitvinden van een chocoladedrank.

De Argonauten ~ Maggie Nelson

In deze genderbending memoires komt cultuurcritica Maggie Nelson met frisse, krachtige en hoognodige overpeinzingen over seksualiteit, verlangen en ‘familie’, en de beperkingen en mogelijkheden van zowel de liefde als de taal.

De uitweer - Amy Liptrot

Deze roman is een verhaal dat je nooit meer vergeet, vol adembenemende natuur en ontwapenende memoires over verslaving en herstel, de stad en het eiland.

Het is een heerlijk boek voor de decembermaand. De ruige weer van de Orkney eilanden suist je vanaf de pagina's om de oren, maar jij zit lekker in warm binnen.

Film van de maand

The Red Turtle

Beeldschone animatiefilm van de maker van het beroemde Vader & Dochter, Michael Dudok de Wit.
In deze magische film, over een schipbreukeling op een verlaten tropisch eiland en een geheimzinnige grote zeeschildpad, wordt geen woord gesproken. Het verhaal wordt volledig verteld via de prachtige beelden en geluiden van de natuur.
Een ontroerend sprookje voor de moderne tijd, om vaak opnieuw te kijken een van te genieten.

Angry Indian Goddesses

Indiase komedie met een zwart randje; een film over krachtige vrouwen die zich vrij proberen te vechten in een land waar dat voor vrouwen niet zo vanzelfsprekend is. Een echte Vrouwendag-film dus!

Girls Lost

Kim, Bella en Momo zijn onafscheidelijke vriendinnen die met regelmaat worden gepest op school. Wanneer zij een geheimzinnige plant vinden, verandert hun leven compleet. Door het innemen van de nectar van deze plant veranderen de meisjes tijdelijk in jongens.

Those people

Liefdesverwikkelingen tussen drie mannen in de elitaire art scene van Upper Manhattan.

Onder de stijlvolle en beeldschone cinematografie gaat een heel herkenbaar en universeel thema schuil: onbeantwoorde liefde voor een onbereikbare vriend.

Truman

Het intieme en grappige verhaal van een vriendschap tussen twee verschillende mannen, de liefde voor een hond, en de moed die nodig is om de dood te accepteren.

En is december niet dé maand om een film te kijken op de bank? 

Cadeautip