Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Selectie

 
 

Queer ~ Xandra Schutte en Nienke van Leverink (ed.)

QUEER, de bundel met 44 LHBT hoogtepunten uit de naoorlogse literatuur van Nederland en Vlaanderen. Als er ergens ruimte is voor andersheid, is het wel in de Nederlandse literatuur. 

Al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt er in de lage landen geëxperimenteerd met thema's als homo-, bi- of transseksualiteit en de geaardheid van personages. En ook nu is er weer een generatie jonge Nederlandse en Vlaamse schrijvers die in hun werk de scheidslijnen tussen man en vrouw, tussen homo en hetero, tussen lust en liefde ter discussie stellen.

Nergens anders zien we zo'n sterke neiging om buiten de gebaande paden te treden, om hokjes te doen vervagen, om grenzen te overschrijden. QUEER is dan ook een viering van de eigenheid van de Nederlandse letteren. Met werk van onder andere Anna Blaman, Hanna Bervoets, Adriaan van Dis, Ellen Deckwitz, Frans Kellendonk, Saskia de Coster, Gerrit Komrij, Doeschka Meijsing, Tom Lanoye en Simon Vestdijk. QUEER is samengesteld en ingeleid door Nienke van Leverink en Xandra Schutte. 

Koop de bundel in onze webshop.

Zie ook onze avond op 21 juni  over de bundel, hier.

 

Boek van de maand

Het achtste leven (voor Brilka) ~ Nino Haratischwili

Dit omvangrijke werk is een familie-epos in de stijl van Tolstoj of Marquez, waarin acht levens binnen een Georgische familie van 1900 tot het heden belicht worden. Niza is de achterkleindochter van een beroemde Georgische chocolatier, die zijn rijkdom verworven heeft door het uitvinden van een chocoladedrank.

De Argonauten ~ Maggie Nelson

In deze genderbending memoires komt cultuurcritica Maggie Nelson met frisse, krachtige en hoognodige overpeinzingen over seksualiteit, verlangen en ‘familie’, en de beperkingen en mogelijkheden van zowel de liefde als de taal.

De uitweer - Amy Liptrot

Deze roman is een verhaal dat je nooit meer vergeet, vol adembenemende natuur en ontwapenende memoires over verslaving en herstel, de stad en het eiland.

Het is een heerlijk boek voor de decembermaand. De ruige weer van de Orkney eilanden suist je vanaf de pagina's om de oren, maar jij zit lekker in warm binnen.

Film van de maand

Girls Lost

Kim, Bella en Momo zijn onafscheidelijke vriendinnen die met regelmaat worden gepest op school. Wanneer zij een geheimzinnige plant vinden, verandert hun leven compleet. Door het innemen van de nectar van deze plant veranderen de meisjes tijdelijk in jongens.

Those people

Liefdesverwikkelingen tussen drie mannen in de elitaire art scene van Upper Manhattan.

Onder de stijlvolle en beeldschone cinematografie gaat een heel herkenbaar en universeel thema schuil: onbeantwoorde liefde voor een onbereikbare vriend.

Truman

Het intieme en grappige verhaal van een vriendschap tussen twee verschillende mannen, de liefde voor een hond, en de moed die nodig is om de dood te accepteren.

En is december niet dé maand om een film te kijken op de bank? 

Cadeautip