Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Selectie

 
 

Mascha Planner

Een planner om je leven structuur te geven. Die je helemaal zelf kunt customizen door de bijgevoegde stickers.

Met veel extra's: notitieboekje, kaarten, maandstickers, labelstickers. Vul de vakjes in zoals je zelf wilt en pas hem volledig aan naar eigen smaak.
Bevat 60 weken.

Bestel deze cadeautip via de webshop.

 

 

Boek van de maand

Hallo witte mensen ~ Anousha Nzume

Hallo witte mensen is een handleiding voor het leven in deze veranderende wereld. Vragen als: 'Waarom weer dat gezeur over Zwarte Piet?' 'Dan is blanke vla zeker ook racistisch?' 'Hoe zit het nou met het n-woord?' 'Iemand een tropische verrassing noemen is toch juist een compliment?', en: 'Waarom ga je niet terug naar je eigen land?', worden in dit boek beantwoord.

Eileen ~ Ottessa Moshfegh

Een donker, fascinerend boek met een totaal originele hoofdpersoon. Eileen, asociaal, eenzaam en ongelukkig, gaat niet 'in je hart zitten'. Ze voelt eerder als een ontstoken wondje waar je niet af kan blijven. Al is het niet fijn, je moet blijven pulken en ernaar kijken.

Hoe verliefd is de lezer? ~ Doeschka Meijsing

Wervelende, intelligente en uiterst boeiende essays van een gepassioneerd schrijfster, lezeres en liefhebster van film en opera.

De perfecte bundel om je voor te bereiden op de Boekenweek!

 

Het achtste leven (voor Brilka) ~ Nino Haratischwili

Dit omvangrijke werk is een familie-epos in de stijl van Tolstoj of Marquez, waarin acht levens binnen een Georgische familie van 1900 tot het heden belicht worden. Niza is de achterkleindochter van een beroemde Georgische chocolatier, die zijn rijkdom verworven heeft door het uitvinden van een chocoladedrank.

De Argonauten ~ Maggie Nelson

In deze genderbending memoires komt cultuurcritica Maggie Nelson met frisse, krachtige en hoognodige overpeinzingen over seksualiteit, verlangen en ‘familie’, en de beperkingen en mogelijkheden van zowel de liefde als de taal.

Film van de maand

Parched

In een klein dorp in India komen vier vrouwen in opstand tegen de eeuwenoude tradities waaraan ze onderworpen zijn. Rani (Tannishtha Chatterjee) moet elke zuurverdiende cent opzij leggen om een goede bruid voor haar zoon te regelen. De toekomstige bruid Janaki (Lehar Khan), knipt haar haren af in de hoop dat de bruiloft niet door gaat. Rani’s beste vriendin Lajjo (Radhika Apte), wordt maar niet zwanger en haar man ziet daarin reden om haar te mishandelen en te vernederen. Bijli (Surveen Chawla) werkt in een erotische club waar de mannen stiekem naar toe gaan maar is een paria in de dorpsgemeenschap. 

The Red Turtle

Beeldschone animatiefilm van de maker van het beroemde Vader & Dochter, Michael Dudok de Wit.
In deze magische film, over een schipbreukeling op een verlaten tropisch eiland en een geheimzinnige grote zeeschildpad, wordt geen woord gesproken. Het verhaal wordt volledig verteld via de prachtige beelden en geluiden van de natuur.
Een ontroerend sprookje voor de moderne tijd, om vaak opnieuw te kijken een van te genieten.

Angry Indian Goddesses

Indiase komedie met een zwart randje; een film over krachtige vrouwen die zich vrij proberen te vechten in een land waar dat voor vrouwen niet zo vanzelfsprekend is. Een echte Vrouwendag-film dus!

Girls Lost

Kim, Bella en Momo zijn onafscheidelijke vriendinnen die met regelmaat worden gepest op school. Wanneer zij een geheimzinnige plant vinden, verandert hun leven compleet. Door het innemen van de nectar van deze plant veranderen de meisjes tijdelijk in jongens.

Those people

Liefdesverwikkelingen tussen drie mannen in de elitaire art scene van Upper Manhattan.

Onder de stijlvolle en beeldschone cinematografie gaat een heel herkenbaar en universeel thema schuil: onbeantwoorde liefde voor een onbereikbare vriend.

Cadeautip